divendres, 5 d’octubre del 2007

Amb mocadors a l'escola


Després de tot el que ha passat sobre el Cas de la Shaima, la nena que va deixar d’anar a escola perquè li havien prohibit entrar-hi amb vel, no em puc estar de fer una petita reflexió.

La nena feia tres setmanes que no anava a escola, perquè no complia una norma interna, portava un xador, mocador al cap que arriba fins al pit. Aquesta norma interna consisteix en rebutjar qualsevol diferència entre els alumnes per raons de sexe, religió o altres factors. Però el departament d’educació, ha obligat a l’escola de Girona a readmetre la nena, ja que segons el departament la nena no pot patir cap tipus de discriminació i ha d’anar a l’escola, diu que apliquen el principi de tolerància cap a una peça com el vel islàmic.

O sigui segons la Generalitat, aquí el que preval són les religions de cadascú abans de complir una normativa interna d’un centre. Si en un lloc de convivència hi ha unes normes, s’han de respectar. Ens omplim la boca dient que tenim una escola laica i aconfessional, en canvi permetem que hi hagi alumnes que duguin signes religiosos tan evidents, simplement per por de que els tractin de racistes, i per por de perdre vots d’immigrants, ara que s’acosten les generals.

Aquí s’ha de plantar cara, i fer complir les normes a tothom, no parlem de tanta integració, doncs aquí es veu de que no. Venen aquí i volen mantenir els seus costums. Quan les dones catalanes van de viatge i volen visitar una mesquita no els hi fan posar un mocador al cap?

Per últim dir que, les escoles no han de decidir sobre un tema tan delicat, no han de fer una normativa interna i fer donar la cara al claustre de professors, sinó que això ja hauria de venir regularitzat per l’administració. Tal com es va fer a França fa un temps, que van prohibir portar mocadors al cap a les estudiants (recordem que França és un dels països de la UE que té més estudiants musulmans).

9 comentaris:

El Capità Tarragona ha dit...

Aquest és un tema BASTANYT delicat.

A mi la veritat és que no m'importa que vagin amb xador o no. A mi el que em preocupa és que mai s'integrin.

Jo obriria les portes de Catlaunya a tots aquells que vulguin ser catalans, aquells que vulguin integrar-se amb la cultura catlana, que vulguin conèixer la historia catalana, la llengua. Tot aquesta gent m'és igual si porten un xador o no.

Salutacions i no deixis d'escriure!!

Dídac Ramos ha dit...

Hola Pep,
Estic d'acord amb tu, han primat més la religió personal que no pas la disiplina interna de l'escola. Sembla ser que hi han ciutadans que si que poden dur signes religiosos a l'escola i d'altres que no (això em sona a ciutadans de primera i de segona, no?)
Es nota que estem en periode de precampanya.

Josep (sl) ha dit...

Es un tema delicat però me demano el dret i el gust de ser políticament incorrecte (i molt).

Jo crec què el problema és què preval què els pares hagin armat escandol sobre la normativa de la escola i no hagin acceptat les normes internes d'ella. I El govern ha corregut a ser políticament correcte.

També crec que el que hauria de prevaldré és la normativa de l'escola, tot donar la alternativa als pares de permetre la nena portar un simple mocador al cap menys aparatós que el Xador.

Crec que si ens fixem aquest mocador sols és obligatori per a les dones casades i també els únics a obligats a distingir-se són les dones. El què també és una discriminació per motiu de sexe apart de religió.

Jo dóno la benvinguda Catalunya a tots aquells que estiguin disposats a integrar-se, se sentin catalans i respetin la llengua i la cultura catalana i les normes socials del país.

Un cop aquesta nena tingui la llibertat i maduresa per escollir m'és igual si escull portar un xador o no.

Anònim ha dit...

Ja estic aqui!

Es diu... s'explica... es comenta... que...

pEpE ha dit...

Apuntador, benvingut a la blocosfera.

Josep, et dono tota la raó, apart de tot el que hem dit, el xador és un signe discriminatori per a les dones, encara més motiu per no acceptar-ho. Si no vaig errat, l'Alcorà també diu que els homes han d'anar amb una mena de navalla, el Sr. Ernest Maragall també acceptaria que tots els nens marroquins vagin amb armes a l'escola per respectar la seva religió? Portar armes a l'escola prevaldria davant de normes internes?

El Capità Tarragona ha dit...

Hola!

S'apropa la segona trobada de blocaires!

Serà el proper DISSABTE DIA 1 DE DESEMBRE a les 21:30

Que, t'hi apuntes?

Si vols venir, envia un correu a blocairestgn@gmail.com i ja està!

Salutacions!!

Joan Güell i Serra ha dit...

Hola Pepe, a veure si t'animes i escrius un post que fa dies que no ho fas.
La meva primera visita al bloc. dir-te que et lincaré i preguntar-te si les bandejes de forn són de pyrex.

ja em diràs quelcom

Francesc Robert ha dit...

Hola PEPE,

Caram quin bloc amb més gust que t'has currat. Està molt bé companya. A veure si em linkes al teu bloc.

Ens veiem al Nàstic man que pierda.

Francesc Robert ha dit...

Company i compatriota.

Tens un encàrrec al meu bloc!!