dissabte, 5 de gener del 2008

ATC


El passat dimecres José Montilla va inaugurar l'Agència Tributària de Catalunya. En principi, l'Agència que havia de gestionar i recpatar tots les impostos que paguem els catalans. Però, aquesta inauguració només ha implicat un canvi de cartell, el que abans era la "dirección general de tributos", això perquè?


Perquè aquesta agència seguirà tenint, de moment, les MATEIXES funcions que tenia abans aquesta direcció, gestionarà els mateixos impostos que estava gestionant fins ara, aquests impostos són els que ja estan cedits a la Generalitat:


  • Successions

  • Transmissions Patrimonials

  • Patrimonis

Així, veiem clarament que això ha estat un acte electoralista pur. Sinò, perquè no esperava el govern a tenir creat el consorci amb l'AEAT per crear l'agència? Com poden crear i inaugurar l'agència sinó hi ha encara el consorci fet i no s'han pactat els tributs que s'han de cedir a Catalunya?


Tot i ser un acte simbòlic, perquè a la inauguració, el nostre president espanyolista va dir: que Catalunya vol ser més forta en el seu autogovern per seguir sent solidària amb la resta d'Espanya... us hi fixeu que el Sr. Montilla està inaugurant una agència a Catalunya i ja pensa en Espanya? A qui vol fer la pilota amb aquest discurs? O es que vol treure ferro a l'autogovern català?


4 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

L'ATC té pinta de ser una menjadora per a funcionaris afins.
No m'agrada gens que la seva funció sigui solament gestionar 3 impostos què estan en procés d'extinció i la seva funció és purament "pseudodistributiva" de la renda. Gestiona impostos què l'Artur Mas havia dit què en suprimiria 2. el de successions i patrimoni:

# Successions: Grava el fet de estalviar un patrimoni i donar-lo als teus fills o posseir un petit negoci. Dona igual el fins a quin punt siguis ric, si t'ho gastes en vici i les puleixes tota la teva fortuna no pagaràs res. Però si vols deixar un patrimoni o un negoci als hereus et tocarà pagar.
Aquest negoci afecta sobretot a les rendes mitjanes perquè les grans fortunes ho tenen fàcil el transferir riquesa sense cridar massa l'atenció d'hisenda.

# Patrimonis: Grava el fet què tu tinguis un patrimoni. En el món actual on la diferència competitiva esta entre persones esta en els intangibles, com la educació, aptituts o coneixements; esta fora de lloc gravar els béns tangibles. Tindria sentit si fos una societat agrícola o industrial on el fet diferencial era la possessió de la terra o el capital.
Aquest impost afecta sobretot a les classes mitjanes i a les PIMES individuals. Mentre que les grans fortunes tenen al seu servei una llarga llista serveis de consultoria financera, que permeten pagar molt menys impost del que pertocaria.

D'altra banda no podem obviar què el Conseller Castells. Per molt liberal què afirmi què és. Difícilment es vulgui desprendre d'una font de finançament.

El discurs del president si el trobo a aberrant ja què els problemes financers actuals de Catalunya tenen l'origen en la seva "solidaritat" respecte la resta d'Espanya. Fundar l'ATC per garantir la solidaritat. No gràcies.

Josep (sl) ha dit...

Correcció en l'impost de successions pagaran els hereus.

Guillem Casas ha dit...

Com sempre, ens deixem tractar de putes barates i els mamem la polla fins a l'avorriment i deixem que nostres boques els serveixin de simples gibrelletes on poder-hi cagar ben a gust.

Perdó pel to escatològic però així mateix m'ho fan dir.

Anònim ha dit...

Josep... res de "Dirección General de Tributos", abans era la Direcció General de Tributs de la Generalitat, i ara l'Agència Tributària de Catalunya no només n'assumeix les seves funcions sinó que també les amplia. De totes maneres, és cert que som lluny de tenir una autèntica Agència tributària pròpia.